Mi a hobbid?

hobbyVan egyáltalán? Nekem van. Imádok írni-olvasni. Az írógépet már kisiskolás koromban kinéztem magamnak. A szomszédnak volt! Azt kalapáltam, amikor csak tehettem. Mindig vágytam rá, de soha nem kaptam. Most meg már nem is kell! Elég egy laptop is! :)

Ennek a hobbinak az a hátrány, hogy mindig újabb, és újabb könyvet akarok birtokolni. Szeretem, ha egy könyv a sajátom, ha ott ül a polcomon, ha bármikor leemelhetem.

Évek alatt sikerült bőven olvasnivalót felhalmozni. Ez kitart egy darabig. Így könnyebb ellenállni a kísértésnek.

Az írással pedig az a baj, hogy folyton zsong a fejem. Mert ezt is, meg ezt is, meg ezt is írni akarom, ami persze lehetetlenség. Valamit félre kell tenni, de akkor meg hiányérzetem támad. Kénytelen vagyok jegyzetelni, mert egy-egy jó gondolat ahogy megszületik a semmiből, képes úgy tovaillanni, mintha nem is lett volna.

A másik kedvenc időtöltésem a kötés-horgolás. Imádom! Kötni már 12 évesen megtanultam, horgolni csak néhány éve. Olyan gyönyörű horgolt dolgokat láttam. Eldöntöttem: kell nekem is, és na nehogy má’ én ne tudjam megtanulni!

Meg persze kellett egy varrógép is. Mert csak. (Díszpárnákat szeretek kreálni!)

Az alkotásaim számára létrehoztam egy külön oldalt: Színes gombolyagok néven, ahol nem csak fényképeket osztok meg, hanem többnyire leírásokat is.

Ezek mind-mind olyan tevékenységek, – amiket felsoroltam – amik engem feldobnak, szórakoztatnak, megnyugtatnak. Teljesen kikapcsolódok, bármelyiket is választom. Végtelen időtöltés. Egyiket be sem fejezem, már a következőn jár az agyam.

Mindenkinek szüksége van olyan tevékenységre, amit szívvel-lélekkel szeret csinálni, ami energiával tölti fel, amiben örömét leli, amitől ki tud kapcsolódni.

Annál inkább fontos ez, ha valaki egyéb területen nincs kibékülve a helyzetével. Pl.: nem érzi jól magát a munkahelyén, vagy mások túlságosan igénybe veszik, kihasználják. Az így elveszett energiát pedig pótolni kell! Mindenki megérdemli, hogy időt szakítson magára. Sőt! Kötelező!

Ehhez persze kell egy kis önismeret. Mondhatom én, hogy egy kis esti kötögetés tuti recept a kikapcsolódásra, ha valakitől ez távol áll. Mindenkinek saját magának kell arra rájönni, mi az, amit igazán szeret kikapcsolódás címen művelni! Lehet az bármi! Zene, tánc, rajzolás, kertészkedés, sport! Teljesen mindegy! Lényeg, hogy legyen valami, amit nagyon-nagyon szeretsz csinálni a magad örömére! (Nem csak pocakkal törődünk! A lelkünkkel is! :) )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.