Mi az őrültség?

idézet_08

Ismerős szituáció? Rengeteg ember éli így az életét, hogy teszi ugyanazt napról napra, évről évre, várja a változást, és csodálkozik hogy nem történik semmi. Jól szemlélteti ezt a következő elképzelt szituáció: tegyük fel, én mindennap arra panaszkodok, hogy akárhányszor megengedem a kádat vízzel, és beleülők, még a bőrt is leégeti rólam, és minden este várom a csodát, hogy egyszer majdcsak kellemes hőmérsékletű lesz a fürdővizem, annak ellenére, hogy nem használom csak a meleg vizes csapot. :)

Mások problémájában sokkal könnyebb észrevenni azokat a pontokat, hol, mit és hogyan kellene változtatni. Éppen ezért perspektívát kell váltani, és úgy tekinteni az életünkre, mintha az másé lenne. Kicsit eltávolodva magunktól, és elképzelni, hasonló szituációban mit tanácsolnánk egy idegennek. Mástól azonnal megkérdeznénk: “És miért nem nyitod meg a hideg vizes csapot is?”

Ahhoz, hogy valami változzon, valamit meg kell változtatnunk NEKÜNK! Lehet, hogy elég csak félórával hamarabb felkelni minden reggel, lehet, hogy elég elhagyni a kávéból és a teából a cukrot. Jelképesen véve kinyitni, vagy bezárni egy ajtót…

Lehet, hogy elég néhány kedves szó, egy kis figyelem, több mosoly. Egy új szokás felvétele, vagy egy régi rossz elhagyása… Egy biztos: a változás változást eredményez.

Lehet persze gyökeresen, drasztikusan is változtatni, mert van olyan ember, akinek éppen arra van szüksége. Nem ez a lényeg, hanem a változás.

Biztos Te is tapasztaltál már olyat, hogy nem úgy sikerült a sütemény, ahogy vártad, pedig mindent ugyanúgy csináltál, ahogy korábban, de mégsem lett az igazi… Vajon miért? Aztán eszedbe jut, hogy nem kaptál olyan lisztet, amit használni szoktál, és kénytelen voltál másikat venni, vagy éppen a margarin volt más… Elég egyetlenegy hozzávaló megváltoztatása ahhoz, hogy más eredményt kapjunk, és a süteményünk esetében nem is nagy változtatásról beszéltünk, csak egy kis minőségiről.

Hát ilyen minőségi változást képes produkálni az is, ha a lelked magasabb szinten rezeg, és több a mosoly az arcodon, képes vagy a hálára és a megbocsátásra.

Figyeld a lelked rezgését, és emelj rajta!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.