Nem az a fontos…

“Nem az a fontos az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal!” – énekelte Ráday Imre, Kalmár Pál, Bilicsi Tivadar és még sokan mások! :)

És ez tényleg így van! Vannak emberek, akik olyan kortalanok tudnak maradni, és vannak olyanok is, akik idő előtt megöregednek. Miért van ez így? Mi kell az örök fiatalsághoz?

Én kortalannak érzem magam, hogy mások mit látnak rajtam, azt nem tudom megítélni. Idén leszek 40 éves, de ez olyan másodlagos számomra! Sokan már akkor kiborulnak, amikor betöltik a 30-at! :)

Emlékszem, a gimiben, amikor betöltöttem a 16-ot, mondott valamit az orosztanárnő, természetesen oroszul, de csak annyi maradt meg belőle: “… bárcsak még egyszer tizenhat éves lehetnék…” Hát, én nem szeretnék még egyszer 16 lenni! Én minél “öregebb” vagyok, annál jobban érzem magam! :)

Szeretek játszani, szeretek nevetni, szeretem a jó vicceket, a humort, szeretem azokat a filmeket, amiken sírva röhögök és szeretek ugrálni és énekelni – persze, csak szigorúan a négy fal között! :) Ez olyan részem, amit nem mutatok mindenkinek. (A legtöbb ember nem ilyennek ismer!)

Számomra az a legdöbbenetesebb, amikor valakiről kiderül, hogy jóval fiatalabb, mint én, pedig én jóval idősebbnek néztem, és nem azért, mert a  bőre esetleg “azt mutatja”. Valahogy ez is másodlagos. A kisugárzása, a viselkedése, a gondolkodás módja az, ami olyan jeleket küld felém, amiből én azt érzem…

Van egy idézet, ami nekem nagyon tetszik: “Vannak, akik egész életükben nem tesznek mást, csak megöregszenek.” – Edward Howe –

És tényleg! Vannak, akik beletörődnek, unottak, lemondanak, nincsenek céljaik amik frissen tartanák az elméjüket, állandó tervezgetésre gondolkodásra késztetve azt.

Nem szabad mindent véresen komolyan venni, és persze vannak megváltoztathatatlan dolgok is, amiket el kell fogadni, mert mást nem tudunk tenni velük!

2 comments for “Nem az a fontos…

 1. Antal Jánosné
  2013. március 21. csütörtök at 11:45

  A negyedik bekezdés( szeretek nevetni, játszani……) nagyon meglepett. Hidd el sokkal jobb lenne, ha ezt kifelé is megmutatnád. A humor, a jókedv sok nehézségen átsegít ( a munkahelyen is) . Kívánom, hogy ez a kettősség elmúljon, legyen kivel őszintén vidámnak, boldognak lenni. ( a gyerekeiden kívül is)

  • admin
   2013. március 21. csütörtök at 12:04

   Köszönöm Marika!

   Gyúrok rá! :
   Ez több évtizedes csomagja az életemnek! Ha visszagondolok, mindig is ilyen voltam! Ha néha-néha kivillantottam magamból – lelkemből – egy olyan szeletkét, amit a többség nem ismer, volt, hogy tátott szájjal nézek rám: “Jéééé!” 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.