Tanulj!

tanuljTanulj, mert tanulni jó!

Nem számít hány éves vagy, a tanulás nincs korhoz kötve. Nagy tévedés azt hinni, hogy az iskolák befejeztével a tanulást is befejeztük. Utána is tanulunk, sokszor persze észrevétlenül.

Akkor is tanulunk, amikor hallunk egy általunk nem ismert konyhai praktikát a kolléganőnktől, és legközelebb kipróbáljuk. Akkor is tanulunk, ha hallunk egy történetet, és elgondolkodunk rajta, vajon mi mit cselekedtünk volna hasonló helyzetben…

És persze tanulhatunk tudatosan, egy általunk választott valamit: egy új szakmát, egy új hobbit – igen, van amikor azt is tanulni kell -, egy nyelvet. Bármit. Belevethetjük magunkat egy általunk nagyon érdekelt témába, csak úgy.

Ez a fajta tanulás már nem hasonlítható össze azzal, amikor az iskolapadban görnyedtél, amikor kötelező volt részt venni minden órán – akár tetszik, akár nem.

Tanulni izgalmas kalandozást jelent az új ismeretek világában. Rácsodálkozni, meghökkenni… Aztán meg lehet hökkenni azon, amikor valaki ezt kérdezi tőled: “Te ezt honnan tudod?” A válaszod pedig egy zavart mosoly, mert nem érted a kérdést. Tudod, mert érdekel a téma, és annyira természetes számodra az az ismeret, hogy valószínűleg már nem is emlékszel, mikor szívtad magadba.

Szóval tanulj!  Bármit, ami érdekel, ami örömet okoz. A tudás önbizalmat ad, és lehet, hogy új ismeretek kellenek ahhoz, hogy megvalósíthasd önmagad!

Ebben egy kicsit én is segítségedre lehetek:

Tanulj velem oroszul

Tanulj velem németül

Mind a két oldal kizárólag kezdőknek szól. Azért kezdőknek, mert emlékszem a kezdeti nehézségekre, mennyire el lehet rontani az egészet a legelején.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.